Roihu on vuoden 2016 ohjelmapainotus

Vuoden 2016 ohjelmapainotus on Hyvää elämää, parempaa maailmaa, joka nivoutuu tiiviisti yhteen Roihu-elämysvuoden kanssa.

Ohjelmapainotuksessa korostuu niin yksilön kasvu ja kehitys kuin paremman maailman rakentaminen esimerkiksi hyvien tekojen ja yhteiskunnallisten ilmiöiden tarkkailun kautta. Vuoteen kuuluu eri ikäkausien viikkotoiminnassa suoritetut aktiviteetit, sudenpentujen ja seikkailijoiden kisapaketti, kesän sudenpentu-seikkailijaleiri, Suuri Iltanuotio, kesän päätapahtuma Roihu ja syksyn hiillostapahtumat, joilla vielä palataan kesän roihuaviin hetkiin.

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit löydät osoitteesta roihu2016.fi/aktiviteetit

Ensimmäinen toimintavinkkikisan voitto Pyöriäiset-laumalle

Meripartiolippukunta Lätynkääntäjien (L-SP) Pyöriäiset-lauma osallistui toimintavinkkikilpailuun alkuvuonna ja voitti partioaiheisen palkinnon. Pyöriäiset-lauma oli tehnyt hamahelmistä erilaisia maailmanlippuja. Idea tuli suoraan sudenpennuilta itseltään ja näin yhdistyi sekä oma kiinnostus että uuden oppiminen. Tehdyistä lipuista luotiin lopuksi vielä hieno lippusiima.
WP_20150302_17_54_19_Pro
Yhteensä vinkkejä oli tullut neljä ja ne lisätään piakkoin ohjelmapainotuksen nettisivuille. Seuraavat toimintavinkkikilpailun palkinnot laitetaan jakoon heinäkuussa. Voit laittaa kesäkuun loppuun saakka ohjelmapainotukseen liittyvän aktiviteetin toimintavinkin.

Me kaikki ihmisiä. Erilaisia ihmisiä – Rasisminvastainen viikko tuloillaan!

Vuonna 2015 rasisminvastaista viikkoa vietetään 16.-22.3.2015. Suomen Partiolaiset ovat yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin koordinoimalla Rasisminvastaisella Roadtripilla ”Asennematkalla”.

Asennematkan reitti
Rovaniemi
ma 16.3. – Kemi ti 17.3. – Vaasa ke 18.3. – Iisalmi to 19.3. – Joensuu pe 20.3. – Kouvola la 21.3. – Helsinki la 21.3.

Kiertuepaikkakunnilla otetaan kantaa avoimemman ilmapiirin puolesta niin musiikin, median kuin julkisten keskustelujen merkeissä. Hyvästä musiikista nautitaan niin paikallisten kuin Suomen eturivin artistien saattelemana, aina Mustasta Barbaarista Palefaceen ja Signmarkiin. Konsertin ja keskustelutilaisuuksien ohella saatat bongata näillä paikkakunnilla paikallisia lippukuntia järjestämässä toiminnallisia tempauksia partiomaiseen tapaan, hyvän asian puolesta!

Eikö Asennematka pysähdy kaupungissasi? Tsekkaa seuraavien linkkien kautta vinkkejä koloiltoihin.

Sudenpennuille ja seikkailijoille soveltuvaa kolomateriaalia löydät täältä: https://www.punainenristi.fi/koulusivut/opetusmateriaalit/alakouluille/rasisminvastainen-viikko

Tarpojille ja samoajille soveltuvaa materiaalia löydät täältä https://www.punainenristi.fi/koulusivut/opetusmateriaalit/ylakouluille/rasisminvastainen-viikko

Ohjelmapainotuksen aktiviteetit julkaistu!

Ohjelmapainotus on julkaistu!

Löydät Ohjelmapainotus-valikosta tietoa kulttuureista, ohjelmapainotuksen eri näkökohdista sekä löydät materiaalia käytettäväksi (esimerkiksi facebookin cover-kuva).

Aktiviteetit julkaistu

Löydät ohjelmapainotuksen aktiviteetit ja niille suoritusvinkkejä jokaisen ikäkauden omista valikoista. Osassa aktiviteetteja löytyy myös lisävinkki sen tekemiseen ja muutamalle aktiviteetille on tehty myös kokonainen valmis koloiltavinkki, jonka voit viedä partioiltaan suoraan.

Osallistu kisaan!

Keksittekö hauskan, toimivan tai mielenkiintoisen tavan tehdä ohjelmapainotuksen aktiviteetteja? Keräämme suoritusvinkkejä, kokonaisia koloiltoja sekä tarinoita aktiviteetteien teosta ohjelmapainotuksen nettisivuille. Vinkkejä meille lähettäneiden kesken arvotaan 4 kertaa vuoden aikana (maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun lopussa) partioryhmälle hyödyllinen palkinto.

Vinkit voi lähettää osoitteeseen henna.peltoniemi(at)partio.fi, laita otsikoksi Kulttuurit kohtaavat vinkki. Voit liittää mukaasi myös esimerkiksi valokuvia tai materiaaleja. Laitamme ne aina lähettäjän nimellä merkittynä jakoon!