Mötestips

Hur kan jag ändra min omgivning?

Äventyrsscouten presenterar tillsammans med laget något viktigt ärende för kårens ledarråd, kan till exempel be om lov att få köpa ett eget stormkök till laget eller föreslå gemensamma regler för kårlokalen. (Interkardinalmärke Tjänst)

Tidsomfattning: 60-90 minuter. Beroende på hur länge du ger tid till att diskutera etc.

 

Mötesuppbyggnad

Inledning och lek utomhus
Inled som du normalt inleder scoutmötet.

Lek: be en äventyrsscout lära de andra en ny lek. Om det finns flera äventyrsscoutpatruller på kårlokalen så kan man be en scout från varje patrull att lära den andra patrullens medlemmar en lek. Äventyrsscouterna bestämmer tillsamman om de vill leka leken i fråga.

Gå in och börja som normalt mötet med närvarogenomgång etc.

 

Aktivitetens genomförande
Diskutera i patrullen tillsamman om det finns något som de skulle vilja ha från scoutkåren. Vad saknar de exempelvis från scoutverksamheten? Behöver de en trangia för tävlingar? Vill patrullen ut på en hajk?

Diskutera hur beslutsfattande sker i kåren. Hur förverkligas stora införskaffningar eller beslut som berör hela kåren?

Gör en plan hur äventyrsscouterna kan förverkliga det patrullen behöver. Hur kommer man igång med förverkligandet? Utveckla även spelregler för hur ex. ett föremål ska tas i bruk inom patrullen eller vem gör vad för ett visst evenemang ska förverkligas. Kan äventyrsscouterna lätt delta i beslutsfattande gällande dylika saker? Hur kan man utöka deras möjligheter att påverka?

Bjud in till slutet av mötet eller till nästa möte någon från kårens styrelse och gå igenom samt presentera förslaget för henne/honom.

 

Avslutning och syskonring

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *