Me kaikki ihmisiä – erilaisia ihmisiä

Painotuksen neljännessä näkökulmassa keskitytään siihen, miten monenlaisia ihmisiä maailmassa on ja miten toimimme heidän kanssaan. Näkökulmaan pureudutaan kahden eri teeman kautta.

Partioyhteisöt

Partio on maailmanlaajuinen liike, jonka jäseninä on eri maiden, kulttuurien, uskontokuntien, sukupuolten edustajia. Tämän teeman kautta tutustutaan partiotoimintaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Erilaisista taustoista huolimatta partiolaiset jakavat samanlaisen arvopohjan ja siksi onkin mielenkiintoista verrata miten partiotoiminta ja partiolaiset eroavat tavoiltaan eri puolilla maailmaa – tai jo ihan koti-Suomessa. Teeman kautta tutuksi tulevat niin partiopiirit, keskusjärjestöt, eri maiden partiolaiset, maailmanjärjestöt ja heidän toimintansa. Aktiviteetit on koottu tarjoamaan kattava näkemys partioyhteisöistä.

Monimuotoisuus

Suomessa on mahdollista kohdata useiden eri kulttuurien edustajia ja olemmekin varsin monikulttuurinen kansa jo vuosisatojen ajan. Rannikkoseudulla asuu suomenruotsalaisia, Lapissa saamelaisia, lisäksi useiden eri uskontokuntien edustajia löytyy jokaisesta kunnasta. Maahanmuuttajat ja pakolaiset ovat värittäneet Suomen elämää monilla omien kulttuurien keinoillaan. Tämän teeman kautta tutustutaan monimuotoiseen kulttuurikirjoon Suomessa.

“Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä. Jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.” Näin todetaan YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisessa julistuksessa. Tämän näkökulman kautta on tarkoitus ymmärtää toisia kulttuureita, niiden asemaa ja paikkaa Suomessa.  

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *