Asennematkalla Iisalmessa

Iisalmen Korvenkävijät perustivat Kulttuurikeskuksen eteen rasisminvastaisen  mongolileirin torstaina 19.3. Lippukunta oli tutustunut mongolien  perinteiseen elämäntapaan edellisen viikonlopun Taiga’15 talvileirillään.2015-03-19-2635

Kevyt räntäsade ei haitannut partiolaisiamme, jotka lääkitsivät kelistä kärsiviä kulkijoita nokipannuteellä. Palanpainikkeeksi oli tarjolla lämpimiä Naan-leipiä, partiotietoutta sekä puolijoukkueteltan uumenissa majaileva Kaani Ögödei. Kaani kertoi vierailijoille elämästä taigalla, luonnosta ja sen muovaamista ihmiskohtaloista.  Partion kansainvälisestä painotuksesta ja arvoista keskusteltiin myös niin suomeksi kuin muilla kielillä vierailijoiden kanssa.

SPR:n Sonkajärven paikallisosasto oli valmistellut 7 rastin ensiaputaitoradan, jossa mm. poistettiin vierasesinettä niIMG_5800elusta ja tukahdutettiin suuri verenvuoto raajasta. Taidot lisääntyivät ja eläytymiskykyisimmät menettivät tilapäisesti tajuntansa. Onneksi apu oli lähellä. SPR:n ja lippukunnan yhteistyöllekin laadittiin jatkosuunnitelmia tilaisuuden sivutuotteena.

Mongolikylässä keskustelemassa kävi sankka joukko tavallisia kulttuurikeskuksen ja kirjastonkäyttäjiä, sekä rasismin vastaisen Asennematkan iltajuhlaan suuntaavat hakivat vauhtia leiristä. Naapurilippukunta KiuruPartio toi lisää partiohenkisyyttä tilaisuuteen.

Teksti: Maria Matilainen ja Paavo Maskulainen
Kuvat: Maria Matilainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *