Muistelemispäivä 2015

Muistelemispäivä

Muistelemispäivänä juhlitaan partioystävyyttä, lisätään tietoisuutta maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kerätään varoja köyhempien maiden partiotoimintaa varten. Muistelemispäivää vietetään 22.2. joka vuosi. Muistelemispäivä on partioliikkeen perustajan Lordi Robert Baden-Powellin ja hänen puolisonsa Lady Olave Baden-Powellin, partiotyttöjen ylijohtajan, yhteinen syntymäpäivä. Perinne on jatkunut vuodesta 1926.

Tarkoituksena on ajatella tuona päivänä muiden maiden partiolaisia sekä herättää halu auttaa huonommassa asemassa olevia partiolaisia. Muistelemispäivän viettoon kuuluu oleellisesti varojen kerääminen Muistelemispäivärahastoon.

WAGGGS:lla on oma kehitysyhteistyörahastonsa, Muistelemispäivärahasto eli Thinking Day Fund, joka on perustettu vuonna 1932. Rahaston varoilla tuetaan ja edistetään partiotoimintaa kaikkialla maailmassa rahoittamalla mm. kehitysmaiden partiojärjestöjen johtajakoulutusta sekä julkaisemalla koulutusmateriaalia. Rahasto auttaa myös uusia, vastaperustettuja partiojärjestöjä. Muistelemispäivärahaston eräänä päätavoitteena on rakentaa ja vahvistaa yhteisvastuuta. Lisäksi WAGGGS pyrkii lisäämään tietoisuutta koulutuksen tärkeydestä globaalilla tasolla.

Muistelemispäivää voi viettää muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • tutustua partiotoimintaan eri maissa.
  • tehdä aktiviteetteja globaaleista ongelmista.
  • kerätä rahaa muistelemispäiväsäätiölle.

Vuoden 2015 WAGGGSin julkaiseman muistelemispäivämateriaalin kaikille ikäkausille sopiva lautapeli löytyy tehtävineen suomeksi käännettynä täältä!

Täältä löydät vuoden 2014 ohjelmapainotukseen liittyviä ideoita muistelemispäiväjuhlaan.

Muistelemispäivä on valitettavasti Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla, mutta ellei juhliminen onnistu oikeana päivänä, sitä voi viettää edellisellä tai seuraavalla viikolla.

Lisää tietoa: www.worldthinkingday.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *