Varför är jag såhär?

Programsatsningens andra centrala indelning handlar om att fundera på varför vi är som vi är. Denhär indelningen har tre teman som presenteras nedan.

Traditionellt

Vilka traditioner och seder samt vilken vardagskultur har vi? Vad gör oss till filändare, finlandssvenskar, nordbor, europeér och världsmedborgare? Vilka faktorer i samhället har bidragit till att vi är som vi är idag?

Min hemkommun

Vad händer i min egen hemkomun? Vad gör min hemkommun unik? Genom temat bekantar vi oss med vår egen hemkomun och dess historia. Vad har hänt och vad kommer att hända i framtiden i min hemhommun och hur har det påverkat eller kommer det att påverka samhället och dess omgivning?

Scouttraditioner

Har du någonsin funderat vad som förenar alla scouter jorden runt? Vad har vi gemensamt med alla scouter världen runt och vad gör vi på samma sätt? Vad gör vi olika? Hur har scouttraditioner uppstått och hur har vår scouttraditioner utvecklats i förhållande till varandra? Hur är din patrulls scoutseder jämfört med din kårs eller de scoutseder som finns runt om i Finland?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *