Finlandsprojektet

Finlandsprojektet är möjligheten för er som roverscouter att under en lite längre tid (2-7 dagar) möta er omgivning på en eller flera andra orter inom landet. Mera information om Finlandsprojektet hittar du här.

 

Exempel  – natur och kultur i Lappland
Ni vill lära känna Lapplands natur och kultur närmare och bestämmer er för att göra en vandring i Kevo Naturpark i Utsjoki. Ni kontaktar lokala eller närbelägna scoutkårer och berättar om era planer. Ni utreder intresse för och möjligheter till en gemensam vandring, och ni berättar om ert intresse för att bekanta er med Utsjoki kommun före eller efter vandringen. Det lönar sig att fråga om ni kan få sova på någon kårs kårlokal om ni behöver inkvartering före eller efter vandringen. Ni genomför vandringen och bekantar er med naturen, naturskyddet och områdena samt deras kultur på platsen. Under resan för ni både en personlig loggbok och en loggbok för hela gruppen tillsammans.

 

Exempel – kulturresa i stad
Ni vill resa till en stad, och bestämmer er för att välja Uleåborg som är främmande för hela gruppen. Ni tar kontakt med scoutkårerna i Uleåborgsområdet, berättar om era planer och ber om guidning i staden. Det lönar sig också att be om inkvartering på någon kårlokal eller hemma hos roverscouter i staden. Under resan besöker ni lokala evenemang och muséer och går på teater. Ni bekantar er med stadens sevärdheter, historia och kultur och med människorna i staden. Under resan för ni både en personlig loggbok och en loggbok för hela gruppen tillsammans.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *