Kulturen hörs och syns!

Jag uttrycker själv

 • Väva med vävstol (Hantverk, valfri aktivitet)
  Målet är att du kan väva med vävstol.Beskrivning: Planera och väv t.ex. en traditionell trasmatta eller en poppana-duk. Klipp mattrasorna av gamla kläder.

  Material: vävstol, tyg, varp

 • Smycke (Hantverk, valfri aktivitet)
  Målet är att du lär dig färdigheter som kräver finmotorik. Du lär dig planera och tillverka smycken.Beskrivning: Planera och tillverka ett smycke genom att t.ex. använda silvertråd som du bänder och löder.

  Material: den utrustning som behövs för just ditt smycke. Du kan behöva till exempel en lödkolv eller en tång och eventuellt dekorationsmaterial.

 • Kreativitetsliljan  (Kreativitet, valfri aktivitet)
  Målet är att du för hand gör någonting nytt eller traditionellt. Det är också meningen att gruppen utvecklar gruppandan och känslan av gemenskap.Beskrvning: Roverscoutpatrullen väljer ut en kreativ process som de vill pröva på som t.ex. att stöpa ljus eller göra gipsmasker. Gör en utfärd och under utfärden skapar ni det ni bestämt er för och en liten tovad lilja som fästs i scoutbältet. Instruktioner för liljan hittar du på roverscoutsidan på www.scout.fi.

 

Andra uttrycker min egen kultur

 • Kulturdag (Konst och kultur, valfri aktivitet) 
  Målet är att du lockar med andra och får dem att uppleva konst och kultur och att du och dina scoutkompisar kan ordna ett evenemang. Du får en kulturell upplevelse.Beskrivning: Fundera på vad ni är intresserade av och ordna ett besök för hela gruppen. Avsluta med att prata om händelsen.
 • Så skapas ett skådespel eller en film (Konst och kultur, valfri aktivitet)
  Målet är att du lär dig hur man skapar en film eller ett skådespel och vad som krävs för processen.Beskrivning: Kontakta en teater eller filmstudio och fråga om ni får bekanta er med hur en föreställning eller film blir till. Studera processens alla olika skeden och fundera på vilka som är mest krävande.
 • Olika konstformer (Konst och kultur, valfri aktivitet)
  Målet är att du bekantar dig med olika konstformer, lär dig att uppskatta olika sorters konst och hitta någonting som du själv kan njuta av.

  Beskrivning: Besök olika utställningar och föreställningar utan att ha förutfattade meningar och fundera på vad du tycker om och vad du skulle vilja uppleva på nytt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *