Me kaikki ihmisiä – Erilaisia ihmisiä.

Partio on maailmanlaajuinen liike, jonka jäseninä on eri maiden, kulttuurien, uskontokuntien, sukupuolten edustajia. Tämän näkökulman kautta tutustutaan partiotoimintaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Aktiviteettien avulla laajennat omaa maailman kuvaasi sekä kehität omaa kuvaasi itsestäsi ja tekemistäsi valinnoista.

Partioyhteisöt

  • Vierailemme toisen lippukunnan kololla tai tapahtumassa.
    • Lisävinkki: Pohtikaa yhdessä keskustellen onko molempien lippukuntien toiminta samanlaista? Miten se poikkeaa? Onko toisella lippukunnalla tapoja, joita oma laumanne haluaisi tehdä tai onko teidän lippukunnalla jokin juttu, jota muiden kannattaisi kokeilla? Pohtikaa näyttääkö partio samanlaisesta joka puolella.
  • Minun arvoni ja lippukunnan arvot
    • Lisävinkki: jaetaan osallistujille lapuilla arvoja, esim. onnellisuus, koulutus, ystävät, perhe, terveys, raha, turvallisuus, uuden oppiminen, ympäristönsuojelu, tasa-arvo, matkailu, hyvä ammatti, rakkaus, ilo, taide, tiede, vapaus, usko, isänmaallisuus, eläinten oikeudet, oikeudenmukaisuus, lain noudattaminen, ihmisoikeudet, valta, voima, viisaus. Osa arvoista voi olla useampaan kertaan, pääasia on, että jokaiselle tulee ainakin 5 arvoa ja muutama arvo jää yli. Tämän jälkeen jokainen voi vuorollaan vaihtaa itsellään olevia arvoja ylijääneiden arvojen kanssa niin kauan, kunnes kaikki ovat tyytyväisiä omiin arvoihinsa. Tämän jälkeen keskustellaan, mitä arvoja esiintyy lippukunnassa ja partiotoiminnassa yleensä. Mitä yhtäläisyyksiä osallistujilla on lippukunnan ja partion arvojen kanssa, onko jotain ristiriitoja?

Monimuotoisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *