Vi är alla människor – olika människor

Scouting är en världsomfattande rörelse, vars medlemmar hör till flera olika länder, kulturer, livsuppfattningar etc. Aktiviteterna i denhär inriktiningen av programsatsningen låter vargungen bekanta sig med olika sätt att utöva scouting och andra hobbyn. Därtill jämför och lär sig vargungen om olika kulturer.

 

Scoutgemenskapen

Jag bekantar mig med en annan flock (Starkare tillsammans, obligatorisk)
Vargungen bekantar sig med en annan flock och märker att scouter även finns på andra ställen än i den egna flocken och kåren.

Extra tips: Fundera och diskutera tillsammans om flockarnas verksamhet är likadan? Hur skiljer den sig? Gör den andra flocken saker som er flock skulle vilja göra eller har er flock någon grej som de andra borde pröva på? Fundera på om scoutingen ser likadan ut överallt.

Jag bekantar mig tillsammans med min flock med handikappscouting (Starkare tillsammans, frivillig)
Vargungen lär sig att fungera tillsammans med olika människor.

Jag besöker en annan scoutkår som är verksam i min hemtrakt (Hembygden, obligatorisk)
Vargungen bekantar sig med sin egen hemort.

Extra tips: Fundera och diskutera tillsammans om kårernas verksamhet är likadan? Hur skiljer den sig? Gör den andra kåren saker som er kår skulle vilja göra eller har er kår någon grej som de andra borde pröva på? Fundera på om scoutingen ser likadan ut överallt.

Jag bekantar mig tillsammans med min flock med Finlands Scouters, Finlands Svenska Scouters eller kårens webbplats (Media, obligatorisk)
Vargungen stärker sina kunskaper i att använda Internet och bekantar sig med scoutrelaterade sidor.

Extra tips: Fundera och diskutera tillsammans när ni bekantar er med hemsidorna, om scoutverksamheten är likadan som i den egna flocken och kåren. Hur skiljer den sig? Fundera på om scoutingen ser likadan ut överallt.

 

 

Mångfald

Jag besöker en match på min hemort (Idrottaren, obligatorisk)
Vargungen bekantar sig med ett idrottslag i den egna hemkommunen.

Extra tips: Diskutera innan matchen om vad och hurudan supporterkulturen är? Jämför era tankar före och under matchen – hurudana var lagens supporters?

Jag bekantar mig med en handikappsportgren (Idrottaren, frivillig)
Vargungen lär sig acceptera och första olikheter och märker att fysisk bristfällighet inte är ett hinder för att idrotta.

Extra tips: Diskutera efter matchen om hur det kändes att spela. Hur kan dethär hjälpa vargungarna att förstå olika människor?

Jag förstår att människor är olika men lika värda (Världen, obligatorisk)
Vargungen lär sig att acceptera olika människor och förstå att alla är lika värda.

Tips: Pär potatis
Extra tips: se mötestipset

Jag bekantar mig tillsammans med min flock med en invandrare som bor i Finland, eller med en finländare som länge har bott utomlands (Världen, frivillig)
Vargungen bekantar sig med olika kulturer.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *